Макалън 12УО Трипъл каск 0,7Л 40% / Macallan Triple Cask Matured Fine Oak 12y 0,7l 40%
Не е налично
лв 169.90 с ДДС
Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене
Macallan е най-старото елитно шотландско малцово уиски. Неговата перфектна репутация е оформена от най-добрите майстори в този бранш в продължение на почти 200 години.
Актуална наличност на склад: | |
---|---|
Онлайн пазаруване |
Не е налично |
лв 299.39 с ДДС лв 427.70 / 1л
Macallan Triple Cask е сингъл малц, който има светло кехлибарен цвят. Ароматът съчетава нотки на екзотични цветя, тропически плодове и торф. Има богат вкус, в който шоколадовите тонове са ясно доминиращи. Те се допълват от нотки на протокол и стафиди. Финалът е дълъг, мек, с нотки на цитрусови и сушени плодове.
15 годишното Macallan Triple Cask е част от линия "Triple Cask Matured". Произвежда се с помощта на три вида бъчви:
Благодарение на тях то придобива гладък, деликатен вкус с нюанси на портокал и шоколад. След 15-годишна възраст се бутилира при 43% алкохолно съдържание.
Дестилерията Macallan е основана през XVIII век. Тя една от първите дестилерии в Шотландия, която получава официалното разрешение за производство на уиски през 1824 година. През дългата си история марката е сменила много собственици, но в крайна сметка е придобита от Roderick Kemp и след смъртта му е завещана на дъщерите му.
Факт е, че женското управление на дестилерията е много рядко събитие в света на уискито. Може би затова има особено деликатен вкус, различаващ се от всички други на пазара.
Macallan Triple Cask придобива отличен вкус с помощта на избрани сортове алкохол, който се дестилира със специална технология. Тя допринася за факта, че готовото уиски е меко и се пие лесно, като в същото време е достатъчно силна напитка. Предимството на 15 годишното Macallan Triple Cask също е изворната вода, която се добива в планинските клисури, специално за приготвяне на напитката. След направата му то отлежава в няколко вида специални бъчви в продължение на 15 години, за да се насити с аромати и придобие допълнителни вкусови качества. Характеризира се с: