- 0 видове алкохол и напитки
- 1 работен ден е средно време за доставка
Лозова Ракия Тиквеш 0,7Л 40% / Lozova Rakia TIKVEŠ 0,7L 40%
Параметри
Тя се прави по стара и традиционна рецепта от 100% винен дестилат. След това отлежава в български дъбови бъчви, които могат да бъдат нови или стари, за до три години. Цветът на лозовата ракия е кехлибарено-жълт. Вкусът на Тиквеш лозова ракия е балансиран и мек, а ароматът е на ванилия и карамел. Те се дължат на висококачествените гроздови зърна, от които е произведено виното. Те са зрели в слънчевия климат на града. Старовремската македонска традиция е събрана в тази лозова ракия и е уважавана в балканския регион. Съдържанието на алкохол е 40%.
Прочетете още
Наличност
Актуална наличност на склад: | |
---|---|
Онлайн пазаруване |
Не е налично |
лв 19.99 с ДДС лв 28.56 / 1л
Подробно описание на продукта
Тиквеш лозова ракия се произвежда от едноименната изба, която се намира в град Кавадарци, намиращ се в южната част на Македония. Нейното производство е 800 000 литра.
История
Избата Тиквеш е създадена през 1885 година и е символ на вековната винарска традиция на Македония и нейните жители.
През 1914 година се появява болест по гроздето наречена филоксера. Заради нея биват унищожени много от местните сортове Стануша, Сивджак, Зилавка, Белерсе и други. Това е опустошителен удар за винарската индустрия в този регион. Лозарите от града се обединяват и внасят американско хибридно грозде, което съживява винопроизводството. През 1930-1940 година идва време на подем и продуктите на избата започват да се изнасят за Албания, Турция, Северна Гърция и Сърбия, дори за Египет.
През следващите две години в Македония се национализира частната собственост и всички имоти на местни лозари. Известни фамилии в този бранш като Великови, Данови, Адзилазови, Грозданови и други са обединени в държавна компания за производство на вино с името Тиквеш.
По-късно и стартира изграждането на модерна винарна, която многократно увеличава капацитета си на производство.
Двадесет години по-късно е пусната нова линия за бутилиране, която е с възможност 6000 бутилки за един час. През 2003 година инвестиционната група М6 купува избата и започва цялостна модернизация на винопроизводството. Специално внимание е насочено към насърчаване и повишаване на качеството на производствения процес и по-точно за отглеждането и брането на гроздето, както и крайния продукт. Цялата тази стратегия е с цел повишаване на качеството на виното. Тиквеш лозова ракия печели световни състезания, а марката има над 50 престижни награди за качество. Това гарантира за високия клас продукти, които се произвеждат.