Ром Ел Дорадо 12YO / El Dorado 12y 0,7l 40%
Не е налично
лв 61.07 с ДДС
Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене
Водещият ром на Демерара Дистилърс, 15 годишният Ел Дорадо Специална резерва, печели само златен медал в множество поредни години и е избран за „най-добър ром” на Международното състезание за вина и напитки, провеждано всяка година в Лондон – International Wines & Spirits Competition. Признат за превъзходен 15 годишен ром, Ел Дорадо Специална резерва е предназначен за дълга и продължителна наслада. Той е букет от избрани годишни видове ром, всеки от които отлежал минимум 15 години. Ще го усетите най-добре с мъничко вода, но ще придаде богат вкус и ако го добавите към всеки подходящ коктейл /коктейл за тъмен ром/.
Актуална наличност на склад: | |
---|---|
Онлайн пазаруване |
Не е налично |
лв 90.79 с ДДС лв 129.70 / 1л
Дестилация:
15 годишният ром Ел Дорадо от Гвиана (Южна Америка) е специален бленд от видове ром, дестилирани от няколко уникални дестилатора.
Демерара Дистилърс е горд собственик на единственият функциониращ непрекъснат дестилатор от дърво с патент „Coffey” , както и на единствените функциониращи в света единичен и двоен дестилатори от дърво. Видове ром, дестилирани в тези три уникални дестилатори от дърво формират сърцето на уникалният 15 годишен ром Ел Дорадо Специална резерва. Мастер Блендера на Демерара Дистилърс добавя и други специално подбрани видове ром (също отлежали минимум 15 години) и ги смесва с прецизна точност, в резултат на което се получава истинска радост за познавачите на добрият ром.
Отлежаване:
Различините видове ром отлежават в дъбови бъчви (от уиски и основно от бърбън) в Гвиана (Южна Америка), където климата е идеален за това. При температури от около 30-34 градуса процеса на оксидация е по-бърз и така се създават деликатни аромати. При тези условия, нежеланите съставки се абсорбират по-лесно от дъбовото дърво. Загубата на тези съставки се нарича още омекотяване и този процес продължава докато рома е в директен контакт с дървото. Повечето видове ром отлежават в използвани дъбови бъчви от бърбън, понякога повторно обгорени от вътрешната част за да се засили контакта с дървото.