Бакарди Карта Оро 0,7л 37,5% / Bacardi Carta Oro 0,7l 37,5%
Не е налично
лв 26.33 с ДДС
Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене
Прилепите са символ на добро здраве, щастие и семейни връзки, според древна испанска легенда. Един ден съпругата на основателя на компанията Доня Амелия открила колония от прилепи под покрива на дестилерията и изтълкувала това като добра поличба за компанията. Затова тя предложи използването на това животно като логото на Бакарди. Ето защо на всяка бутилка Bacardi има прилеп.
Актуална наличност на склад: | |
---|---|
Онлайн пазаруване |
Не е налично |
лв 26.33 с ДДС лв 131.65 / 1л
От подкрепата му за борбата за кубинска независимост, получена през 1902 г., до принудителното му заминаване в Пуерто Рико през 1959 г., историческата сага за семейство Бакарди е добре известна. Неговите производствени тайни са по-малко известни. Започват с естеството на щама дрожди, който Факундо Бакарди Масо и Хосе Бутейлер изолират през 1862 г., за да дестилират първия си ром в Сантяго де Куба. Те се използват и днес в поверителната рецепта, използвана за приготвянето на Bacardi Carta Blanca rum – класически бял ром много популярен в барове и клубове. Цени се за това, че не оцветява смеси и коктейли. Той остава водещият продукт на марката.
Бакарди преминава от традиционен производствен метод към процес на индустриализация, единственият, способен да отговори на постоянно нарастващото международно търсене. Старият начин от 1862 г. е заменен през 1911 г. с двойна колона тип Кофи, която през 1958 г. е сменена от множество колони.
Бакарди Карта Бланка е комбинация от ромове, направени от меласа, отлежали от 1 до 2 години в бъчви. След процеса на стареене, те се смесват и преминават през въглеродния филтър, за да се получи прозрачност.
Бакарди ром се филтрира с активен въглен за възстановяване на кристалния цвят. Освен захарта, останалите добавки остават в тайна. Има вкус при 37,5 °C. Това е лек и сух ром, с аромати на анис, карамел и сив пипер. Неговата бутилка от 1л се използва основно в миксологията, която остава основното ѝ призвание, признато от бармани по целия свят. Нотки на ванилия, бадеми и екзотични плодове.